FAQ - Veelgestelde vragen

 


Wij hebben zieken / onderbezetting op onze calculatie afdeling. Wat kan Kouwenberg Bouwkundige Calculaties & Advies voor ons betekenen?

Heel veel. Wij kunnen uw probleem oplossen door de werkzaamheden van u over te nemen. Dit kan zijn vanaf het aanvragen van de offerten onderaannemers, het uittrekken van hoeveelheden, het opstellen van de begroting of raming, het bijwonen van een bouwteam als bouwkostendeskundige etc..

Is het voor mij als particulier interessant om een adviesburo voor de bouwkosten in te schakelen?

Het is voor u als particulier ten alle tijden interessant om een derde partij met kennis van de actuele marktprijzen voor het uitvoeren van de bouwwerkzaamheden naar de offertes van de aannemer te laten kijken. Door het screenen van een offerte bent u beter voorbereid voor de daadwerkelijke uitvoering van de verbouwing / nieuwbouw. De gemaakte kosten zullen terugverdient worden in het beperken van het meerwerk en mogelijke onduidelijkheden.

Is Kouwenberg Bouwkundige Calculaties & Advies ook parttime in te huren?

Jazeker. Kouwenberg BCA is al in te huren voor werkzaamheden vanaf 1 uur. Diverse scenario's zijn in overleg mogelijk.

Ik heb een offerte / prijs ontvangen en zou graag een 2nd opinion hebben. Kan dat?

Het beoordelen / analyseren van uitgebrachte offertes betreffende uw verbouwing of nieuwbouw is bij twijfel zeker aan te raden. Wij kijken dan niet alleen naar het prijsniveau van de opgave, maar ook of de aanbieding aansluit op uw wensen, naar de compleetheid en naar mogelijke bezuinigingen / alternatieven.

Ik ben een bouwgerelateerde onderneming en heb geen capaciteit intern voor het bepalen van hoeveelheden t.b.v. offerte aanbiedingen. Hoe kan ik dit oplossen?

In de huidige markt worden erg veel offertes aangevraagd. Hiertoe dienen er keuzes gemaakt te worden welke offertes aangeboden kunnen worden. Om uw markt te verbreden is het mogelijk om het uittrekken van de hoeveelheden uit te besteden. Dit geeft minder druk op uw eigen organisatie, waardoor een juiste afwerkingen van de offertes gewaarborgd blijft.
Voor het bepalen van de hoeveelheden valt te denken aan bijvoorbeeld, metselwerk, stukadoorwerk, tegelwerk, schilderwerk, systeemwanden, systeemplafonds etc..
Kouwenberg Bouwkundige Calculaties & Advies

Zonnebloemlaan 224
5151 TD DRUNEN

T 0416-852656
F 0416-852656
M 06-13328819

E info@kouwenbergbca.nl
W www.kouwenbergbca.nl